Despre noi

Asociația “Aura Ion” unește oameni din toate categoriile sociale și îi inspiră să se dezvolte ca indivizi și lideri în serviciul umanității. Sădim speranță în inimile celor care au cea mai mare nevoie de ea, avem o viziune clară despre adevărul ce ne înconjoară și oferim ajutor prin programele noastre de voluntariat!

CINE SUNTEM

Suntem o asociație cu scop ideal și nepatrimonial. Noi, membrii asociației, milităm pentru toți aceia asupra cărora carențele sociale și-au pus amprenta, luptăm împotriva neajunsurilor și a maladiilor, de la faze incipiente nă la ultimul stadiu. Eforturile noastre urmăresc combatem violența domestică și degradarea umană, prin acțiuni care ajută copii bolnavi, orfani sau abandonați, mame văduve, femei abuzate și bătrâni abandonați de familii.  

Suntem o organizație non-profit, fondată în anul 2014, înregistrată în Registrul Național al ONG-urilor cu numărul 19917/A/2015. 

Activitatea noastră se desfășoară prin intermediul centrului din București, în parteneriat cu Fundația „Aura Ion” din Anglia. Fondurile se îndreaptă către proiectele caritabile pe care le dezvoltăm în Romania cu ajutorul voluntarilor noștri. 

Ne-am propus ca misiune unim oameni din toate categoriile sociale prin activități cu caracter umanitar și caritabil, cu scopul de a promova astfel voluntariatul și responsabilitatea sociala. Fondurile strânse în urma acțiunilor noastre sunt direcționate deopotrivă către copii, tineri, adulți și vârstnici din categorii sociale defavorizate.

 

 

 

 

CE FACEM

Gândim și punem în practică proiecte. Depunem eforturi. Reunim oameni și comunități, alături de care abordăm probleme pentru a si rezolvări. Ne preocupă sărăcia, educația și sănătatea în speranța unui viitor mai bun. 

Punem în aplicare campanii de conștientizare prin care oferim speranță în sufletul oamenilor că nu sunt singuri. Ce am făcut efectiv în sensul acesta? Bătrânii abandonați și copiii din medii defavorizate au primit cadouri de Crăciun. Am pregătit copiii de școală, oferindu-le ghiozdane complet echipate și am donat alimente mai multor familii defavorizate. 

Inițiem programe. Unul dintre ele este programul de ajutorare pentru oamenii fără adăpost, care are la bază campanii sprijinite de donații: haine, articole de uz personal și saci de dormit. 

Organizăm evenimente caritabile. “Cutia cu zâmbete”, unul dintre evenimentele dedicate copiilor, organizat în preajma sărbătorilor de Paște, a fost un prilej aducem bucurie și zâmbete pe chipurile copiilor. 

Încurajăm mișcarea. Prin acțiunile noastre încurajăm copiii să facă mișcare și le oferim experiențe deosebite prin participarea la competiții internaționale alături de voluntarii noștri – Color Run, Bucharest Maraton, 10K Family Run și Bucharest Half Maraton.

MISIUNE

Lucrăm alături de comunitățile defavorizate pentru a pune capăt foametei și sărăciei și acționăm ca un catalizator pentru dezvoltarea unei culturi a respectului și a ajutorului reciproc. Vrem sa creăm oportunități de a învăța și de a lucra împreună pentru un scop comun, încurajând oamenii aibă un rol activ în dezvoltarea comunității. Ne dorim să unim oameni din toate categoriile sociale prin activități cu caracter umanitar și caritabil, cu scopul de a promova astfel voluntariatul și responsabilitatea sociala.

FILOZOFIE

Vedem organizația noastră ca parte a unui efort comun de a aduce împreună oamenii pentru a rezolva problemele comunităților legate de sănătate, sărăcie și educație. Ne dorim o transformare în bine a acestor comunități, să le vedem mai inteligente și mai sănătoase în viitor.

VIZIUNE

Să fim extraordinari în combaterea sărăciei din zonele defavorizate. fim cei mai buni în furnizarea de servicii sociale gratuite, competente și pline de compasiune, fără discriminare, care să amelioreze calitatea vieții celor săraci, izolați și nedoriți 

fim mai abili în asigurarea resurselor necesare pentru școli, pentru a putea oferi cea mai bună educație copiilor.

VALORI

Valorile noastre stau la baza tuturor deciziilor pe care le luăm, ele ne călăuzesc în îndeplinirea misiunii noastre.

COMPASIUNE

Suntem ghidați de compasiune pentru oamenii afectați de deprivare materială severă, aceia pentru care un trai decent este doar un vis. Acești oameni ne motivează să acționam cu devotament și curaj pentru a îi ajuta. Ne dedicăm timpul pentru a aduce o adevărată schimbare în comunitatea și în lumea noastră. Astfel, garantăm luarea unor decizii bazate pe valori sănătoase, care ne vor proteja și ne vor ajuta ne îndeplinim misiunea.

INTEGRITATE

Suntem dedicați să menținem cele mai înalte standarde și principii prin recrutarea oamenilor de calitate care ofere prin munca lor de voluntariat servicii excepționale. Suntem administratori chibzuiți și avem foarte mare grijă de resursele încredințate. Le folosim acolo unde este nevoie pentru îmbunătățirea calității vieții în comunitățile pe care le deservim. În cadrul comunității noastre, integritatea este reprezentată de oameni: voluntari, specialiști, parteneri și finanțatori. Ei ne ajută avem un impact asupra lumii prin acțiunile noastre caritabile, asupra oamenilor care își pun încrederea în noi că îi vom ajuta la nevoie.

RESPECT

Considerăm ca ne-am îndeplinit misiunea atunci când îi apreciem pe ceilalți. Voluntarii Asociației “Aura Ion” au o conduită respectuoasă față de membrii comunităților pe care le vizităm. Prin respectul acordat fiecărui membru al comunității, sperăm să-i încurajăm să fie mai puternici și să se pregătească mai bine atât pentru viața lor, t și pentru viețile celorlalți. Acesta este unul dintre modurile în care putem realiza mai multe și putem avea un impact mai mare. Încrederea și respectul pe care îl acordăm celorlalți sunt caracteristice tuturor membrilor comunității Asociației “Aura Ion”, prin cei ce reprezintă oficial organizația noastră.